divendres, 2 de gener del 2009

DIVENDRES, 02/01/2009 - 06:00 h



Massify, una xarxa social que vol democratitzar la indústria del cinema

Cineastes i actors novells hi cerquen una oportunitat al marge de Hollywood

L'objectiu de Massify és d'una gran ambició: trencar l'estructura tancada de la indústria cinematogràfica de Hollywood, on el talent no sempre és garantia d'entrada, sinó més aviat les coneixences. La web, que té de padrí a Brett Icahn, fill del magnat de les finances Carl Icahn, és una comunitat a internet on actors, directors i productors donen idees per a nous films i hi ofereixen els seus serveis per a diferents produccions.

La pàgina organitza concursos per a escollir actors i guionistes, i els posa en contacte perquè puguin treballar en produccions al marge de la indústria.

En un article al New York Times, Icahn afirma que les xarxes d'internet haurien de servir perquè la creació de continguts es fes de manera democràtica, i no només la seva distribució. A través de Massify, explica Icahn, la comunitat extreu les millors idees i actors per a cada projecte. 'És una xarxa de producció, més que social, perquè es regeix per un objectiu creatiu', afirma. L'altre fundador de la pàgina és Kenneth Woo.

Entre els serveis que ofereix la pàgina hi ha un taulell amb ofertes de treball, una secció on actors aspirants hi envien vídeos per a càstings i una base de dades amb professionals novells.

http://www.vilaweb.cat